zondag 17 augustus 2014

Tekort

Het is alweer voorbij, de vakantie. Waarom is die toch altijd zo kort ? In ieder geval hebben we ervan genoten. Het was een vakantie in eigen stad.

Ik vind het opvallend dat als je in het buitenland bent, je toch altijd ergens naar een historisch plek gaat kijken of een museum gaat bezoeken. Daarom besloten we dat dit jaar eens in eigen stad te doen. Dit leverde een  bezoekje op aan het MAS (het Museum aan de Stroom) in Antwerpen.
Je vind er verschillende zalen met thema's als machtsvertoon, wereldstad, wereldhaven, leven en dood. Ik weet niet hoe ik het voor elkaar krijg, maar ik vergeet altijd foto's te nemen (toestel bij, volle batterij, maar ik vergeet het uit mijn tas te halen). Op de bovenverdieping heb je een panorama over heel Antwerpen. Daar heb ik wel foto's van. Helaas was het druilerig Belgisch weer dus de foto's zijn niet van de beste kwaliteit :

En daar bleef het niet bij, want we zijn ook naar het "Red Star Line" Museum geweest, dat het verhaal vertelt van al die mensen die emigreerden naar Amerika. Een echte aanrader. Weer geen foto's helaas. Zelfde probleem met toestel. Ga toch proberen hier in de toekomst op te letten.

Natuurlijk hoort bij vakantie ook een terrasje en dat op één van onze favoriete plekjes : Het jenevercafé "De Vagant" in de Pelgrimstraat. Natuurlijk met een Antwerps bolleke Koninck en de jenever van de week voor de wederhelft.
En natuurlijk moet er ook gegeten worden, zoals hier bij het Spaans restaurant TapaBar eveneens in de Pelgrimstraat
of in het Grieks Huis op de Vlasmarkt. Hier hebben ze een groot buitenterras, waar we helaas niet van konden genieten door de regen. Ik heb in ieder geval genoten van mijn gebakken inktvis en zo hadden we toch nog een beetje een zomers gevoel met al die mediterrane gerechten.
Op de vlucht voor de regen zijn we nog in het café/heiligenbeelden museum "Het Elfde Gebod" terecht gekomen aan de voet van de kathedraal. Heel donker, maar héél apart. Je bent lekkerlijk omringd door beelden en afbeeldingen van heiligen in alle soorten en maten. 


Zo blijkt nog maar eens dat je ook in je eigen stad een heerlijke vakantie kan hebben. 

Groetjes Fieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten