zondag 27 oktober 2013

Thandi, de dappere neushoorn

Zo heel af en toe lees je van die verhalen waarvan je nekhaar recht overeind komt. Zo ook het verhaal dat bij het laatste patroon van Heidi Bears hoorde.

Het gaat over Thandi, de neushoorn die een stroperij overleefde en nu verzorgd wordt in een reservaat in Zuid-Afrika. Ik kan het maar niet begrijpen waarom mensen het nodig vinden om zoveel leed te veroorzaken voor iets dat geen bewezen waarde heeft, noch als geneesmiddel, noch als aphrodisiac. Het is jammer dat je als persoon niet veel kan doen tegen dit onrecht, daarom moeten we diegenen steunen die dit wel kunnen.

Thandi voor de aanslag op haar leven

De ontwerpster zelf helpt door voor elk verkocht patroon 1 dollar te storten naar de Kariega Foundation. Zij werken samen met andere anti-stroperij organisaties en proberen zoveel mogelijk te doen voor het behoud van de neushoorn en mensen zoveel mogelijk te onderwijzen over dit monumentale dier.

Meer informatie hierover kan je vinden op hun website. Op de website vind je ook hoe het nu gaat met Thandi. Indien je gevoelig bent voor dit soort zaken, wees dan gewaarschuwd. Het zijn soms niet zo'n aangename foto's.

Ten slotte, hieronder een foto van mijn eerste gehaakte Thandi. Ik hoop dat er nog vele mogen volgen aangezien ik van plan ben een deel van de verkoopprijs te doneren aan de Kariega Foundation. Ziet ze er niet schattig uit.


Maak er nog een fijne zondag van.

Groetjes Fieke 






3 opmerkingen:

 1. Echt verschrikkelijk wat mensen doen om er zelf beter van te worden! Om misselijk van te worden...
  Maar wou toch ook even zeggen dat jouw gehaakte neushoorn super gelukt is! Erg mooi!

  Groetjes laura

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja je snapt niet dat mensen dit kunnen doen. Helaas komt het nog steeds voor.
  Je neushoorn ziet er heel mooi uit. Ben benieuwd naar de volgende.

  BeantwoordenVerwijderen